Det går inte att aktivera Mail i iCloud inställningarna i Systeminställningar

Jag stötte på ett problem med att aktivera Mail i mina iCloudinställningar i Systeminställningar (OSX 10.8.3). Felmeddelandet var: iCloud Mail kunde inte aktiveras i inställningspanelen för iCloud.

Jag försökte lösa det genom att logga ut från iCloud i iCloud-inställningarna och logga in igen. Det fungerade inte. Jag raderade katalogen ~/Library/Mail/ och försökte igen, det fungerade inte. Till slut började jag leta efter hur jag skulle kunna ställa in kontot själv i Mail.app och hittade information på about.com där jag kunde läsa att iCloud använder IMAP för inkommande mail. Serverinfo är imap.mail.me.com och porten är 993 (SSL aktiverat). Utgående mail hanteras av smtp.mail.me.com och porten är 587 (SSL aktiverat).

På about.com stod det att jag skulle använda mitt iCloud-användarnamn med @me.com i slutet. Det fungerade inte. Jag tog bort @me.com i slutet av mitt användarnamn och då fungerade det bättre. Efter att Mail.app konfigurerats var blocken för Mail vald i inställningarna för iCloud. Jag vet inte vad som har hänt med inställningarna, men nu fungerar mailen igen.