#ipadweek day 2 – mission impossible

Jag satte iPaden på laddning när jag gick och lade mig vid ett i natt. Den hade 74% batteri när jag blev väckt av kollegan på jobbet halv sju.

Idag undervisade jag på Lernia Liljeholmen och behövde använda min MBA13 under dagen, då jag kör virtuella maskiner i VMware Fusion i undervisningen. Jag kanske skulle kunna fuska lite genom att ansluta till MBAns fjärrskrivbord över WiFi, men det känns bara omständigt. Går det ens?

Jag använde dock iPaden i undervisningen för att föra anteckningar under lektionen. Det var många som var sjuka idag, så jag noterade vad vi gick igenom. Lite senare på dagen använde jag iPaden tillsammans med Stylus-pennan för att rita en hjälpbild till eleverna om hur de skall läsa rättigheterna i Linux filsystem.

Filrättigheter i Linux

Nu under kvällen har jag suttit och jobbat med VMware på Macbooken, behöver testa saker i Linux och jag kör (än så länge) Linux lokalt i VMware. Kanske skulle ta och sätta upp en linux-test-maskin i företagets molntjänst? (den här webbplatsen ligger för övrigt där).

Jag har sagt upp Spotify Premium och kan inte lyssna på Spotify i iPaden längre. Hittade appen Tunein Radio som gör att jag kan lyssna på streamad radio i både iPaden och iPhonen, vilket fungerar alldeles utmärkt för mig.

Att arbeta med iPaden varje dag? Jag vet inte. Det ser lite hopplöst ut. iPaden fungerar bra för att läsa och svara på mail. Kan dock inte bifoga filer! Jag kan spara ner bifogade filer i mail jag får – till Dropbox! Skriva dokument/anteckningar går bra också. Jag börjar få fart på tangentbordet nu.

Med 28% batteri kvar i iPaden säger vi god natt för idag. Ny dag i morgon!