Microsoft lade ner MSN Messenger / Windows Live Messenger, eller vad den nu hette..

En gång i tiden var det ICQ som gällde för snabba meddelanden, vill minnas att mitt UIN var 121749 vilket troligen får anses vara lågt. Efter att Microsoft släppte MSN Messenger började mina vänner köra det och jag flyttade över till nätverket jag med. Annars kunde jag ju inte snabb-meddela dem något. ICQ-listan med online-kontakter krympte och till slut loggade jag inte in längre. Sedan kom Skype. Eller egentligen var det nog jag som växte upp. Jag tröttade på nudge och de där gigantiska animerade ikonerna som tog över hela skärmen. Ja, vad är det för vänner jag har? Skype blev det iaf.

Som den microsofthatare jag var kändes det ju ganska bra att köra Skype också. Finns du på MSN? Nej, jag lirar Skype. Det kändes fräscht på något sätt. Nuförtiden äger Microsoft Skype och det känns inte alls lika fräscht.

Den mesta kommunikation jag har med andra idag går via SMS och iMessage i iPhonen/Macbooken. En del meddelanden skickas via Facebook meddelandesystem. Skype använder jag mest för att kommunicera i arbetet och med mina barn. Ett tag trodde jag på Facetime från Apple, men det verkade inte slå speciellt mycket. Inte ens när de släppte Facetime över 3G-nätet..

Nåväl, MSN Messenger är död. Jag kommer alltid minnas samtalet mellan två unga tjejer (16-18 år unga) på treans buss ner på stan en kväll för några år sedan:

  • Det värsta av allt är att han inte vet att han skall bli pappa. Han är aldrig inloggad på MSN längre.

Nu lär den stackars pojken aldrig få veta.