Skype i Fedora 16

Skype för Fedora 16 är inte lika enkel att få igång som det var i Ubuntu 11.10. Det krävde lite trixande innan jag fick igång det. Mycket beror nog på att jag kör 64bit system och Skype har bara ett 32bit paket för Fedora (som heter Fedora 13+) på nedladdningssidan: http://www.skype.com/intl/en/get-skype/on-your-computer/linux/ . Ladda ner paketet och installera det med yum:

$ sudo yum install skype-2.2.0.35-fedora.i586.rpm

Det fungerar bra att ladda ner paketet och installera det, men Skype vill inte starta. Det behöver en del bibliotek för 32bitars miljön, vilka du kan installera genom följande kommando:

$ sudo yum install libXv.i686 libXScrnSaver.i686 qt.i686 qt-x11.i686

Jag var också tvungen att gå in under Options -> Sound Devices i Skype för att justera mina inställningar för ljud. Prova dig fram genom att välja olika och klicka på Make a test sound och Make a test call. Video fungerade direkt utan handpåläggning.

Om du som jag vill dölja dina offlinekontakter i Skypes kontaktlista, så finns det ett sätt att göra det. Tyvärr hittar jag inte något val för detta i programmets inställningar. Markera en kontakt i kontaktlistan och tryck CTRL+u så försvinner de kontakter som är offline. Tryck CTRL+u igen så kommer de tillbaka.