Spotify i Fedora 18 (x86_64)

Jag håller på och installerar Fedora 18 i en virtuell maskin och något jag saknade var musik. Så jag ville få igång Spotify.

Spotify tillhandahåller installationspaket för Ubunturepository.spotify.com, men eftersom jag inte ens hittade alien i paketförråden för Fedora, så jag kunde konvertera deb-paketet till ett rpm-paket, så tänkte jag testa med Wine. Jag började med att installera Wine:

yum install wine

Sedan laddade jag ner Spotify för Windows från spotify.com/us/download/windows . Installerade Spotify gjorde jag genom att köra kommandot:

wine SpotifySetup.exe

Det visade sig komma en hel del fel i terminalen, men det verkar fungera ändå. Jag loggade in med mitt Spotifykonto och har inte provat att logga in med Facebook-kontot än.

Spotify hamnar i startmenyn (jag kör KDE på datorn) under Program -> Wine -> Programs -> Spotify . Det går också att skriva Spotify i sökfältet i startmenyn för att hitta programstartaren. Den verkar dock inte få någon ikon, har inte orkat fixa det än.