Remember The Milk i Alfred 2

Jag använder Alfred 2 på min MacBook Air för att kunna jobba snabbare med den, nåja jag kan iaf hålla händerna på tangentbordet och slipper flytta dem till touchpaden/extern mus. För att hålla reda på mitt liv har jag köpt ett Pro-konto på rememberthemilk.com. Jag satt och funderade på hur jag skulle kunna få ihop Alfred 2 med RTM och sökte lite på nätet. Tydligen var det fler än jag som hade haft funderingar kring detta, för det finns ett arbetsflöde (workflow) för Alfred 2. Så här installerade jag det.

Projektet för arbetsflödet finns på Github: https://github.com/MystykRiver/alfred2-rtm . Eftersom jag har git installerat på min dator hämtade jag ner det med följande kommando (notera att alla kommandon skrivs i Terminal.App):

$ git clone git@github.com:MystykRiver/alfred2-rtm.git

Har du inte git installerat på din Mac kan du gå till https://github.com/MystykRiver/alfred2-rtm och välja Download ZIP längst ner till höger på sidan för att ladda ner filerna som ett zip-arkiv.

Sedan går vi tillbaka till Terminalen för att installera och konfigurera milkmaid som är ett kommandoradsbaserat program för att hantera Remember The Milk:

$ sudo gem install milkmaid

Milkmaid måste kopplas mot RTM för att kunna hantera våra listor och uppgifter, det gör vi med auth start:

$ milkmaid auth start

Kopiera länken du får fram och klistra in den i webbläsaren Safari. Logga in på Remember The Milk om du behöver och godkänn applikationen. Sedan stänger du webbläsaren igen och går tillbaka till terminalen och använder auth finish för att avsluta konfigureringen:

$ milkmaid auth finish
Authentication token saved.

Testa att milkmaid är korrekt konfigurerad genom att skriva milkmaid list i terminalen. Du skall få fram dina listor från RTM.

$ milkmaid list

Starta Finder och leta reda på katalogen alfred2-rtm som vi klonade med Git tidigare, öppna katalogen och gå vidare till katalogen dist där filen Remember The Milk.alfredworkflow finns. Dubbelklicka på den för att starta import av arbetsflödet till Alfred 2.

Starta Alfreds kommandofönster och skriv rtm. Nu kommer dina listor fram och du kan arbeta med dem.