Webbläsaren Google Chrome i Ubuntu 13.04

Bestämde mig för att testa nya Ubuntu 13.04 som släpps den 25:e april. Installationen gjorde jag från USB-minne och allt fungerade smidigt. Noterade att det tar inte många sekunder innan jag är vid inloggningen efter att ha startat upp maskinen.

Webbläsaren jag använder varje dag är Google Chrome. Jag vet att chromium-browser finns i Ubuntu och är öppen källkod, men en av de saker jag gillar med Google Chrome är att mina bokmärken och sådant synkas över alla maskiner jag använder. Jag laddade ner Google Chrome från deras hemsida Google Chrome och installerade det med dpkg -i google-chrome-stable_current_amd64.deb, men fick bland annat följande fel:

dpkg: beroendeproblem förhindrar konfigurering av google-chrome-stable:
 google-chrome-stable är beroende av libudev0 (>= 147), men:
  Paketet libudev0 är ej installerat.

För att ordna beroendena på libgconf2-4 och libxss1 installerade jag paketen med apt-get:

apt-get install libgconf2-4 libxss1

Det visade sig att libudev0 inte finns i Ubuntu 13.04, paketet är uppdaterat till libudev1. Eftersom Google Chrome är beroende av libudev0 går det alltså inte att installera paketet. Jag hittade dock backports för paketet, som fungerar i 13.04. Paket för i386 och amd64. Jag laddade ner paketet med wget och installerade det med dpkg:

wget http://launchpadlibrarian.net/132294155/libudev0_175-0ubuntu19_amd64.deb
dpkg -i libudev0_175-0ubuntu19_amd64.deb

Efter det gick det att installera Google Chrome.